Mijn man kampt al bijna anderhalf jaar met flinke kaakklachten. Hij is bruidsfotograaf en vorig jaar had hij een heel goed, maar ook enorm druk jaar. Vijf bruiloften in vijftien dagen naast een fulltime job is best heftig #watdoethijzichzelftochaan. Hij voelde toen geen stress, maar zijn lichaam dacht er anders over. Gevolg: ontsteking en daardoor kaakgewricht uit positie (en volgens mij ook uit de kom geweest). Dit is nu de tweede keer in zijn leven dat hij er last van heeft – germ, want bedenk maar eens hoe vaak je stiekem je kaak en spieren rondom je mond gebruikt op een dag – en na de nodige bezoekjes aan tandarts, kaakchirurg, kaakfysiotherapeut en gnatholoog, weten we inmiddels dat het gewoon heel veel tijd kost. Tijd om te kijken of de oliën het een en ander kunnen bespoedigen!

Gisteravond stond er een 2ml-potje klaar met daarin 3 druppels Copaiba, 3 druppels PanAway en 6 druppels V6-dragerolie. Smeren maar schat! Zijn eerste reactie “hey, dit werkt stiekem eigenlijk best wel – en snel ook – verlichtend”. Jeej! Het voelt dus wel gelijk minder pijnlijk en dat kan wel kloppen, want PanAway (lijkt op Pain Away) zou daar onder andere heel geschikt voor zijn. Hopelijk kan de Copaiba de ontsteking goed aanpakken.

Vanochtend toen manlief wakker werd, was het wel weer een beetje gevoelig (dat is elke ochtend) en na het smeren gelijk weer minder pijnlijk, dus dat is een goed teken. Ik ben heel benieuwd wat het effect is na een a twee weken gebruik. Ik vermoed dat het zeker kan bijdragen aan verbetering, maar dat er nog wel meer nodig is om helemaal klachtvrij te worden. Zijn klachten zijn namelijk ook gerelateerd aan druk en stress en laat hem nou nog steeds een druk baasje zijn!

29337739786h

Ik ben Debbie en ben de wereld van Young Living aan het ontdekken en verkennen. Ik blog graag over mijn ervaringen en coach je graag als jij ook met YL aan de slag wilt.