Gedurende mijn avontuur zal ik steeds meer nuttige informatie plaatsen op deze pagina van de Toverolie website.

SEED TO SEAL

De eerste vitale stap in het Seed to Seal-proces is de selectie van zaden. Gekeken wordt naar zaden en planten die het potentieel hebben om hoogwaardige essentiële oliën van te kunnen produceren. De onderzoekers van Young Living evalueren dit met wetenschappelijke onderzoekers. Het resultaat is dat er zaden worden geselecteerd die kunnen groeien tot planten met het hoogst mogelijke niveau van biologische componenten.

Young Living noemt hier de termen Seed Potential, Expert Evaluation en Proven Potency.

Young Livings duurzame deskundigheid in de landbouw verzekert dat er voldaan wordt aan strenge standaarden, zowel op de boerderijen van Young Living als op de zorgvuldig gecontroleerde partnerboerderijen. Experts van Young Living reizen heel de wereld over om deze partnerboerderijen te bezoeken en controleren. Op deze manier kan men garanderen dat de bronnen van de essentiële oliën aan de hoge kwaliteitseisen blijven voldoen.

Young Living noemt hier de termen Sustainable MethodsSuperior Quality en Rich Supply.

Young Living combineert oude en moderne technieken. Zo blijft het ideale profiel van heilzame plantaardige stoffen in elke partij etherische oliën behouden. Young Living is innovatief wanneer het gaat om het distillatieproces en heeft diverse methodes voor onder andere de stoomextractie van essentiële oliën en het behouden van hun waardevolle bestanddelen.

Young Living noemt hier de termen Innovative ApproachesProprietary Techniques en Diverse Methods.

De etherische oliën van Young Living worden in eigen laboratoria en in faciliteiten van derden getest. De gebruikte testmethodes garanderen consistente kwaliteit en puurheid. De etherische oliën komen van tientallen bronnen die allen voldoen aan strenge Seed to Seal kwalificaties en internationale standaarden. Vervuilde en vervalste olien worden never nooit geaccepteerd

Young Living noemt hier de termen Unwavering StandardsSound Methods en Superior Results.

Young Living voltooit het Sead to Seal proces door voorzichtig elke fles met etherische olie zorgvuldig af te sluiten en te inspecteren in hun enorm grote faciliteit in Spanish Fork in Utah. Hierbij wordt gebruik gemaakt van state-of-the-art middelen om de flesjes te vullen, af te sluiten, verzegelen en labelen, alvorens de essentiële oliën naar leden wereldwijd te verschepen.

Young Living noemt hier de termen Dedicated FacilityHandling with Care en Single-Source Shipping.

Young Living heeft meer dan 20 jaar geleden patent gevraagd (en gekregen) voor een proces waarin vijf belangrijke vereisten voor de productie van authentieke etherische oliën zijn geborgd. Dit is het zogeheten Seed to Seal-proces waarover je hierboven kunt lezen. Young Living heeft dit gedaan om te kunnen voldoen aan een kwaliteitsbelofte en die kwaliteit spreekt mij enorm aan. Kijk je naar het Seed to Seal proces dan komt kwaliteit onder andere terug in de hoge eisen die ze stellen aan hun eigen en partnerboerderijen, maar ook in het continue testen. Maar daarnaast kwam ik nog twee interessante gevallen tegen die duiden op kwaliteit:

  • Het komt voor dat er essentiële oliën OOS zijn, ofwel out of stock. Ik dacht eerst “hoe kan dit nou, waarom zorgen ze er in hemelsnaam niet voor dat ze genoeg voorraad hebben“, maar niet veel later ontdekte ik dat dit juist een kwaliteitswaarborging is. Stel er is een blend (mengsel), waarvan een van de singles (enkele, pure olie) niet meer op voorraad is, dan gaat deze OOS en wordt er niet bij andere boerderijen – die dus geen partner zijn – ingekocht, omdat zij niet voldoen aan de kwaliteitseisen van Young Living. En dit kan voorkomen als bepaalde planten seizoensgebonden zijn. Young Living kiest dus voor het aanbieden van oliën in de meest pure vorm (beste kwaliteit) of anders niet aanbieden. Kwaliteit gaat dus boven kwantiteit!
  • Af en toe krijg ik de vraag waarom de producten van Young Living niet gewoon in de winkel verkocht worden. Dit antwoord is eigenlijk vrij simpel: de essentiële oliën van Young Living zijn zo puur en daarmee zo krachtig, dat Young Living het verantwoorder vindt dat er voornamelijk alleen gekocht wordt via mensen die er al ervaring mee hebben en dus persoonlijk advies kunnen geven en begeleiden. Het gaat daarbij dus om veiligheid en kwaliteit!

Heerlijk voor in de diffuser

Op internet (kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest) zijn veel “recepten” te vinden voor in de diffuser. Aangezien wij hier thuis gelijk wilden genieten van de Dewdrop Diffuser, waren deze heerlijke combinaties dan ook snel gevonden. Of je nou een opkikker nodig hebt of je gezinnetje probeert te behoeden voor allerlei winterkwaaltjes, voor van alles is wel iets te vinden! Ik heb een aantal recepten (hoeveel druppels van welke oliën) op een rijtje gezet hieronder. Klik op de pijltjes naar links en rechts om er doorheen te gaan. Heb jij zelf nog iets wat perfect werkt, laat het me weten!